cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Овозможете го пренасочувањето на портата за D-Link DVG-5102S


D-Link DVG-5102S Step 1

1 Внесете ја URL-то на рутерот во Интернет-прелистувач.
На екранот за лозинка, внесете ги ингеренциите (ако не сте ги смениле од фабричките поставки, лозинката е admin и е чувствителна на случај).
Кликнете на "Log In"D-Link DVG-5102S Step 2

2 Кликнете на табулаторот "Advanced"D-Link DVG-5102S Step 3

3 Треба да се отвори на страницата "Virtual Server" по дифолт. Ако не е така, тогаш погледнете го дрвото Мени во левата страна на горниот дел што треба да го видите „Virtual Server“. Кликнете на неаD-Link DVG-5102S Step 4

4 Во полето Име, внесете го името што ќе го запомните дека го создадовте Правилото за пренесување на пристаништето за. Во оваа верзија/модел ова поле е ограничено на 15 и ова вклучува какви било места што ги додаватеD-Link DVG-5102S Step 5

5 Во полето IP адреса, внесете ја статичката IP-адреса на компјутерот cFos Personal Net што работиD-Link DVG-5102S Step 6

6 За протоколот, вашите опции се TCP или UDP или можете да ги изберете и двете. Кога се сомневате, изберете И ДветеD-Link DVG-5102S Step 7

7 Поставете ги двете од следниве пристаништа за активирање на Вредноста на 80D-Link DVG-5102S Step 8

8 Осигурете се да го оставите Влезниот филтер поставен на Allow All
Поставете Распоред на ваш личен изборD-Link DVG-5102S Step 9

9 Осигурете се дека крлежот е во полето десно од ОвозможиD-Link DVG-5102S Step 10

10 Кликнете на "Save"D-Link DVG-5102S Step 11

11 Сега треба да го видите правилото за ново додадено Виртуелен серверD-Link DVG-5102S Step 12

12 Кликнете на "Save Setting" за да може вашата табела на рутерот да се освежи и да започне со дозволувањето на новото правило да дозволи врска со серверотD-Link DVG-5102S Step 13

13 Следниот екран ќе се појави што укажува дека вашето ново применето правило беше успешно. Не треба да кликнете на "Continue", освен ако се чини дека трае подолго од 2-5 секунди за освежување и повторно прикажување на конзолата за виртуелен серверD-Link DVG-5102S Step 14

14 Откако ќе се појави освежувањето, треба повторно да го видите овој прозорецПренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер!

Овозможете го пренасочувањето на портата за D-Link DVG-5102SУпатства за активирање на Port Forwarding за D-Link DVG-5102S