cFosSpeed сега е во нови раце. Atlas Tech Solutions сега поседува, развива и продава нови верзии од него
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Овозможете го пристаништето за Zyxel Keenetic Giga


Zyxel Keenetic Giga Step 1

1 Пријавете се во рутерот со вашето корисничко име и лозинка (стандардна IP: 192.168.1.1 - основно корисничко име/лозинка: admin/1234)Zyxel Keenetic Giga Steps 2-4

2 Изберете "Security" (икона на штит) во долниот мени

3 Изберете го табулаторот "Address translation Rules (NAT)"

4 Кликнете на "Add Rule"Zyxel Keenetic Giga Steps 5-6

5 Изберете Broadband Connection од паѓачката листа (Забелешка: ако вашиот вид врска е PPoE или L2TP, треба да ја изберете соодветната опција од паѓачката листа)

6 Изберете TCP од паѓачката листаZyxel Keenetic Giga Steps 7-11

7 Изберете Single. Внесете 80 во соодветното поле

8 Внесете ја (по можност статичката) IP-адреса на компјутерот cFos Personal Net во полето "Translate to:"

9 Внесете 80 во полето "Translate port to:"

10 (По избор) Внесете го HTTP-серверот во полето "Description:"

11 Кликнете на "Save"Zyxel Keenetic Giga Step 12

12 Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер и можете да се одјавите од вашиот Zyxel Keenetic GigaОвозможете го пристаништето за Zyxel Keenetic GigaУпатства за активирање на пристаништето за пристаниште за Zyxel Keenetic Giga