cFosSpeed сега е во нови раце. Atlas Tech Solutions сега поседува, развива и продава нови верзии од него
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Овозможете го пренасочувањето на портата за Zyxel Keenetic 4G II


Zyxel Keenetic 4G II Step 1

1 Пријавете се во рутерот со вашето корисничко име и лозинка (стандардна IP: 192.168.1.1 - основно корисничко име/лозинка: admin/1234)Zyxel Keenetic 4G II Steps 2-4

2 Изберете " ;Security " (икона на штит) во долниот мени

3 Изберете го табулаторот " Address translation Rules (NAT) "

4 Кликнете на " Add Rule "Zyxel Keenetic 4G II Steps 5-6

5 Изберете Broadband Connection од паѓачката листа (Забелешка: ако вашиот вид врска е PPoE или L2TP, треба да ја изберете соодветната опција од паѓачката листа)

6 Изберете TCP од паѓачката листаZyxel Keenetic 4G II Steps 7-11

7 Изберете Single. Внесете 80 во соодветното поле

8 Внесете ја (по можност статичката) IP на компјутерот cFos Personal мрежата што се вклучува во полето " Translate to: "

9 Внесете 80 во полето " Translate port to: "

10 (По избор) Внесете го HTTP-серверот во полето " Description: "

11 Кликнете на " Save "Zyxel Keenetic 4G II Step 12

12 Пренасочувањето на пристаништето сега е конфигурирано за вашиот компјутер и можете да се одјавите од вашиот ZyXEL Keenetic 4G II

Овозможете го пренасочувањето на портата за Zyxel Keenetic 4G IIУпатства за активирање на Port Forwarding за Zyxel Keenetic 4G II