cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Како Traffic Shaping работи?

cFosSpeed користи Traffic Shaping за да ги преуредите пакетите со податоци на Интернет на таков начин што најпрво ќе се пренесе итен сообраќај, а остатокот од податоците подоцна. Ова резултира во значително намалување на латентноста (заостанување) и обично, исто така, резултира во забрзување на врската.

Пинг време при повеќекратни прев­земања & прикачувања

Интернет подесување / обликување на сообраќај

 • Ако ACK-те не се испраќаат доволно брзо, преземањата може да бидат бавни за време на преземање (класично обликување на сообраќајот).
 • Автоматското подесување на Windows TCP може да резултира во премногу бавно преземање. Проширувањето RWIN на cFosSpeed може да ја зголеми брзината.
  cFosSpeed исто така може да ги забрза преземањата за одредени апликации (види резултати од тестот).
 • cFosSpeed го одржува целокупното време на пинг, ниско, дури и за време на тешки поставувања и преземања.

Приоретизација - прво ваши важни текови

 • Со шемата за приоритет на cFosSpeed, секогаш можете да ги дадете сите ваши програми со целосен опсег, бидејќи cFosSpeed одлучува кои потоци мора да бидат приоритетни.
 • На пример, Игра-сообраќај, VoIP или аудио/видео содржина ќе биде со приоритет за повисоки од преземања / преземања.
 • Вашата датотека за споделување на датотеки може да користи неограничена брзина на вашата Интернет врска, но таа ќе се забави кога имате важен сообраќај.
 • Целата шема на приоритети е прилагодлива и можете да ја промените приоритизацијата на летот.

Придобивки

 • Целосна стапка на преземање за време на поставувањето
 • Постојано брзо време на одговор на вашиот Интернет дури и под големо оптеретување
 • Значително помалку заостанува во онлајн игри
 • Подобрен квалитет на говор на VoIP
 • Убав прозорец за статус (со кожи), така што секогаш гледате што се случува
Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

cFosSpeed под аспираторот

Пакетот проток низ различните модули на cFosSpeed - глувчето над за дополнителни објаснувања.

cFosSpeed под аспираторот
Обликување на сообраќајотКое е обликот на сообраќајот на cFos и како можете да го намалите времето за пинг со обликување на сообраќајот и да ја зголемите брзината на Интернет.