cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Генерирање депонија за меморија за јадрото на Windows

Во случај на блуз-екран додека го користите нашиот софтвер, потребна ни е депонија за мемориски кернели за да може да го разгледаме проблемот.

За да генерирате депонија за мемориски кернели, следете ги следниве чекори:

Да се создаде депонија за јадро на меморијата, да се придржуваат до следниве поставки на функцијата "депонија за јадро на меморија"

  • На "СТАРТ/контролен панел/систем" под "напредно" отворете ги "поставките за стартување и закрепнување - поставувања"
  • На „напиши информации за дебагирање“ изберете: „депонија за јадро на меморија“
  • Со кликнување на „OK“, потврдете ги промените и затворете го прозорецот „напреден“
  • Со кликнување на „OK“, потврдете ги промените и затворете го прозорецот „Систем“, а потоа прозорецот „Control Panel“
  • Ако користите XP рестартирајте го компјутерот (не е потребно кога користите Виста или повисока верзија!)

Сега ќе се генерира депонија за јадро на меморија веднаш штом ќе се појави блуз-екранот и освен ако не е поинаку наведено зачувано како MEMORY.DMP.

Архивирајте ја депонијата за меморија како RAR или поштенска датотека (препорачуваме RAR или 7-zip). Потоа, испратете ни го со користење на нашата страница за испраќање или по пошта.

Контактирајте нè доколку е потребно, да се распрашате за поднесување големи датотеки.

Што да направите во случај на син екран?Како да креирате депонија за кернели во случај на блуз-екран (BSOD).