cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Помогнете ни да преведеме 10 или повеќе текстуални сегменти и да добиеме бесплатна cFosSpeed ​​лиценца.
Некои текстови се генерираат со машински превод. Помогнете ни да ги подобриме. Притиснете го копчето за да започне режимот на уредување.

Image of a stop watch

Колку е ефективно обликувањето на сообраќајот во cFosSpeed?

Christoph Lüders & Christian Carazo, cFos Software GmbH - 26 октомври 2018 година
Симни: cfosspeed-traffic-shaping-report.pdf Flag symbol for English language

Сè што треба да знаете за cFosSpeed статус Виндоус и кожи

Виндоус статус cFosSpeed прикажува важна статистика за вашата тековна Интернет врска. Треба да ја изберете кожата што е најкорисна за вас, на пр. Кожните икони кои се интегрираат во лентата за задачи или кожата за анализа на сообраќајот со статистика во реално време за вашите тековни различни типови сообраќај. Ве молиме, гласајте на различните кожи. Ова ќе ни помогне при дизајнирање на следниот прозорец на кожата.

Стандардна кожа (графичка)

Преземи стапка на трансфер во%
Ставете ја стапката на трансфер во%
Број на врски TCP/UDP
0 = никој / 1 = еден / 2 = два до пет / 3 = повеќе од пет
Прекинувач за режим на ниска латентност ( = во моментот на (доколку е потребно) / = секогаш вклучено / нема стрелка = исклучено
Пакетот е во приоритет на обликот на сообраќајот
Пинг-време бран дисплеј
зелена = одлична / жолта = ОК / црвена = лоша
Редовен пакет со податоци низводно
Редовно пакет со податоци низводно

Стандардната кожа е дизајнирана да го следи протокот на податоци графички.

Пинг-времето се претставени со зелени, жолти или црвени бранови на графичкиот приказ на кожата. Вистинските времиња на пинг зависат во значителен дел од бројот на истовремено ажурирање и преземања. Ако се зголеми овој број, веројатно ќе се зголеми и латентноста.
За да достигнете максимални стапки на трансфер за време на преземањето, затоа времето на пинг за секое преземање мора да се зголеми кратко.

Префрлување помеѓу графички и нумерички приказ на стандардната кожа:

Со кликнување на соодветните копчиња, можно е да се префрлате помеѓу графичкиот и нумеричкиот приказ на кожата.

Прекинувач: Стапка на трансфер во%
Прекинувач: Број на врски TCP/UDP
Прекинувач: Вклучено/исклучено фаворизирање на време на пинг (режим со мала латентност)
Прекинувач: Пинг-времиња графички/нумерички

Нумерички приказ

Преземи стапка на трансфер во%
Ставете ја стапката на трансфер во%
Времето на пинг со прикажан приоритизиран пакет е вклучено [ms]
Прекинувач за режим на ниска латентност
= во моментот на (доколку е потребно) / = секогаш вклучено / нема стрелка = исклучено
Број на врски TCP/UDP
Преземи CPS стапка
Преземи-приказ на активност
Поставете CPS стапка
Поставете приказ на активност
Сокриј прозорец за статус

Деактивирање на прозорецот за статус cFosSpeed

Можете да го деактивирате прозорецот за статус cFosSpeed со десен клик на него, избирајќи ги поставките за прозорецот и потоа да го деактивирате "Авто-приказ/Автоматско скривање".

Како да направите своја кожа

Вовед за создавање на свои кожи може да се најде во нашиот туторијал за дизајн на кожаenglish

Прозорец за статус на cFosSpeed (кожи)

Метро кожа
Метро кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Анализа на сообраќајот Увид на кожата
Кожа за анализа на сообраќајот
Кожа за анализа на сообраќајот
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Икона за анализа на сообраќајот
Кожа за историја на течни кристали
Течна кристална кожа
Течна кристална кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариумска кожа
Аквариумска кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете
Аквариум икона кожа
Аквариум икона кожа
Оценете ја оваа кожа Палците горе Палете


Корисничка кожа
LED диоди на тастатурата
Поддршка на тастатурата Logitech

Стандардна кожа (графичка)Објаснување на сите елементи на екранот во кожата cqosSpeed Аквариум.