cFosSpeed е официјален Интернет-акцелератор за производите за игри ASUS, GIGABYTE, ASRock и MSI
Ново! Од креаторите на cFosSpeed: CFos EVSE

Користете LED диоди на тастатурата за да ги прикажете информациите во форма на сообраќај

cFosSpeed може да ги користи ЛЕД-то со броевите Num и Lock и Scroll Lock за да прикаже информации за тековниот интернет сообраќај. Ова е особено корисно за гејмерите и корисниците на целата апликација, кои не можат да го видат прозорецот за статус cFosSpeed. Со користење на LED диоди на тастатурата се посочуваат најважните статистики за сообраќајот:

ping:
исклучено, фер = бавно трепкање, лошо = брзо трепкање
ве предупредува ако времето за пинг е премногу големо
pcnt:
брзо трепка додека се бројат пакетите
ве известува за сообраќај кон/од Интернет
ts_effect:
брзо трепкање кога ќе се даде приоритет на пакетот TX
еден од начините за укажување на ефектите од обликувањето на сообраќајот
speed:
максимум од total_rx_speed и total_tx_speed, 0-32%: off, 33-65%: бавно трепкање, 66-98%: брзо трепкање 99-100%: вклучено
ве информира, кога вие или друг корисник / апликација користи (премногу) многу ширина на опсег
ccnt:
брзо трепка кога се менува збирот на TCP и UDP врските
останувате информирани ако се воспостави нова врска
variance:
0-15ms: off, 16-127ms: бавно трепкање, 128-511ms: брзо трепкање, 512ms или повеќе: вклучено
ве информира дали условите за линија (на пр. мобилни врски) предизвикуваат голема варијанса на пинг


Можете да изберете LED светилки Num Lock и Scroll Lock за да прикаже која било од горенаведените вредности.

Совет: Вистинската скрипта за контрола на ЛЕД на тастатурата е JavaScript, наречена led.js. Значи, ако сакате да прикажете други променливи или да користите сосема поинаква шема на трепкање на LED, слободно променете ја на вашите потреби.

LED диоди на тастатуратаКако да користите LED диоди на тастатурата за индикација за статус ако вашиот компјутер е во режим на цел екран.